ВЕСЕЛИНА ФЕЛДМАН

ВЕСЕЛИНА ФЕЛДМАН

Веселина Фелдман e психолог по професия, но през 2015 г. основава сдружение „Конна терапия" и завършва първата си специализация в тази област – психотерапия с коне в Мадрид. Две години по-късно се записва на курс по хипотерапия за малки деца в Прага и оттогава насам посвещава времето си на малчугани с двигателни, поведенчески, езикови, социални и психични проблеми, използвайки своите богати опит и знания. Междувременно създава и Центъра за терапевтична езда „Приятели на Зита" в планината над с. Кокаляне. „Зита е първият ни терапевтичен кон, онзи специален кон, с който започна всичко. В началото бяхме само аз и тя, а сега е в екип с четири коня. Много е сензитивна и наистина много добре усеща децата", споделя Веселина.

ИСКРА ГЕОРГИЕВА

ИСКРА ГЕОРГИЕВА

Искра Георгиева e основната движеща сила зад Stray Angels, които се грижат за бездомните животни – без значение дали те са пострадали, болни или жертва на насилие. Самата тя преживява тежък момент със своето куче и решава, че всичко това трябва да спре, като така поставя началото на сдружението. И до днес Искра и нейният екип правят всичко възможно, за да осигурят необходимото лечение, но и да потърсят семейства, готови да открият любовта в очите на домашен любимец. „Всяко животно има нужда от персонална грижа, не само от храна и подслон, а има нужда от любов, за да може да се социализира, адаптира и да преживее големия стрес, през който е преминало", казва Искра. Екипът ѝ продължава да върви смело напред, а към момента е помогнал на над 700 животни в нужда.

ЙОАНА МИРЧЕВА, ДЕСИ ВИДЕНОВА, МАРТА ДИМИТРОВА и КАТЯ ТОШЕВА

ЙОАНА МИРЧЕВА, ДЕСИ ВИДЕНОВА, МАРТА ДИМИТРОВА и КАТЯ ТОШЕВА

Най-новото градско приключение носи името Таен женски клуб. Зад него стоят четири момичета с различни интереси, но обща склонност към приключенията и изненадващите, но вълнуващи преживявания. Идеята тръгва от сценариста и драматург Йоана Мирчева, към която се присъединяват Марта Димитрова-Иванова – хореограф с опит в арт терапевтичните практики, Деси Виденова – специалист по констелации и медитации, и Катя Тошева, която е на „ти" както с индийската култура, така и с българския фолклор. „Първоначалната идея беше само за разказване на истории и танци, които да се преплитат така, че да може всеки да участва в преживяването, но след това се разшири и постепенно се оформи финалната форма на Таен женски клуб", разказва Йоана.

НИЯ ПЕТРОВА

НИЯ ПЕТРОВА

Ния Петрова е председател на сдружение „ПроБудник" – неправителствена организация, която работи в сферата на социалните дейности, образованието, психологията и бизнеса. Мисията ѝ е да подобри качеството на живот и средата за развитие на младите хора, вдъхновявайки ги да бъдат проактивни, уверени в собствения си потенциал и влагащи мисъл по темите, които по един или друг начин са се превърнали в табу. „По какъвто и проект да работим, се стремим да насърчаваме в тях осъзнатост, желание за развитие, да са по-мотивирани, да се огледат около себе си и да мислят повече за това какво искат да постигнат, с кого, от какво имат нужда", споделя Ния.

Категории за гласуване

Моля оставете своя глас за останалите категории

In partnership with