АННА-МАРИЯ КОНОВА

АННА-МАРИЯ КОНОВА

Още преди първата си среща с журналистиката Анна-Мария Конова знае, че иска да се посвети на значима за обществото професия. Не само за да бъде близо до хората и проблемите им, но и да вижда тяхното решение. Работата й през годините я отвежда в Африка, Босна и Херцеговина, Украйна, о. Лесбос и Малта, където отразява редица социални и здравни теми. Тя се присъединява към екипа на NOVA през 2021 година и доскоро даваше слънчево начало на уикенда със сутрешния блок „Събуди се". От новия телевизионен сезон е водеща на публицистичното предаване „Пресечна точка".

БЕСТЕ САБРИ

БЕСТЕ САБРИ

Бесте Сабри става част от екипа на bTV Новините в турбулентен период – през декември 2020 г. За изключително кратко време обаче успява да се открои с таланта си както да открива важните хуманитарни теми, така и да ги поднася по най-правилния начин. След като в началото на годината отрази отблизо опустошителните земетресения в Турция, тя продължава да търси предизвикателствата в професията. Най-новото се казва „Тази събота и неделя", а ролята ѝ на водеща, разбира се, задължително върви ръка за ръка с широката ѝ усмивка.

НАДЯ ГАНЧЕВА

НАДЯ ГАНЧЕВА

Зрителите познават Надя Ганчева като дългогодишен криминален репортер, водещ, автор на филми и кореспондент. Зад гърба ѝ стоят включвания от най-опасните места и събития в Европа през последните години, а доскоро тя имаше нелеката задача да разказва историите, склонни да развълнуват публиката в ролята на главен продуцент на Euronews България. Най-важното качество? Способността да се адаптираме спрямо реалността и съпътстващите я измерения – нещо, което Надя намира за нужно и дори вдъхновяващо. „Колкото по-добър екип имаш и колкото повече му се доверяваш, толкова по-добри са резултатите, които постигате", допълва още тя.

ФЛОРА СТРАТИЕВА

ФЛОРА СТРАТИЕВА

Влиянието на Флора Стратиева в социалните мрежи не е нов феномен, но към днешна дата вече наброява повече от 120 000 YouTube абонати и 240 хиляди верни последователи в TikTok, готови да чуят нейната гледна точка по най-нашумелите политически, културни и обществени въпроси. От есента на миналата година чувството ѝ за хумор и търсенето на добавена стойност се пренесоха в ефира на Българската национална телевизия и любопитната рубрика „Още нещо с Флора", която е част от сутрешния блок „Денят започва".

Категории за гласуване

Моля оставете своя глас за останалите категории

In partnership with