БЕЛА ШЕРБАН

БЕЛЛА ШЕРБАН

Бижутата трябва да разказват истории и точно това прави с всяко едно свое творение младата дизайнерка. Нейната марка носи нейното име, защото влага в творческия процес цялата си любов, отдаденост и страст. Въпреки че като малка по-скоро се привлича от света на киното, в един момент Белла осъзнава, че модата е нейното истинско призвание. Точно това я отвежда в Милано, и по-специално в престижния Istituto Marangoni. Тя обаче напуска университета, връща се в родния си град Варна и създава собствен магазин. Постепенно преминава изцяло към работа със скъпоценни камъни и метали, за да влага във всяко едно бижу, което прави, частица от своята душа.

БОЙКА ПАНТЕЛЕЕВА

БОЙКА ПАНТЕЛЕЕВА

„Като всяка съвременна жена, така и аз обичам модата и красивите стилни облекла. Това, което ме вдъхнови да създам VEZA, беше една разкошна везана вълнена престилка от Северняшкия край – истински шедьовър", разказва Бойка, която иска да провокира българската жена да преоткрие автентичните облекла, които могат да бъдат носени по нов и модерен начин. Всяка дреха, която създава, е уникална, старателно и ръчно изработена от качествени материи в съчетание с елементи от традиционните български носии. Модерните им превъплъщения съхраняват и популяризират автентичната ни култура и добавят емоционална стойност към всеки един модел на марката.

КРИСТИНА МИЛЕВА

КРИСТИНА МИЛЕВА

Виждали сме я и в страхотни фотосесии и на много корици на списания, защото тя е един от най-успешните ни модели. От няколко години обаче Кристина се фокусира върху развиването на своя бранд за custom made шапки – Save The Last Bullet. Една случайна среща с шапкаря Ник Фоке запалва пламъка в нея и тя с ентусиазъм се впуска в това предизвикателство. „Исках да правя нещо, което е уникално, за което се изисква знание и умение, което не всеки владее", споделя Кристина и допълва, че всяка шапка носи духа на собственика си и всеки клиент сам избира материала, от който да бъде направена, решава височината ѝ, ширината на периферията, какъв да е завършекът и аксесоарите, които да се добавят.

Снимка: Никола Борисов

ТЕОДОРА ХАМАМИ

ТЕОДОРА ХАМАМИ

Тя е основател на TeAdore P., модния бранд, който се придържа към класически силуети, но привнася нов прочит към изчистената елегантност. За Теодора основните инструменти са качествените материи, конструирането и прецизното изработване на всяка дреха, цветовите комбинации и вниманието към всеки детайл. Посоката, в която работи, е за повече устойчивост в модата. „Колекциите ми съвместяват елегантен стил, свободен дух и женствено излъчване, като се превръщат в запомняща се провокация и в лично отношение, защото ценя значимостта на личността и излъчването на всяка една жена", споделя още тя.

Категории за гласуване

Моля оставете своя глас за останалите категории

In partnership with