Vesela Babinova

Весела Бабинова

Може би защото досега сме я гледали в по-драматични образи, Весела Бабинова успя да изненада всички и да покаже своята по-комедийна страна като актриса с ролята си на Яна в сериала на bTV „Мен не ме мислете". Самата тя признава, че веднага харесала героинята си и успява да балансира между снимките, театралната сцена и най-важната ѝ роля – тази на майка на малката Йоана. Напълно от зоната на комфорт обаче я вади една от последните ѝ постановки – „Боклук" на Елена Телбис, която обра множество награди през 2021 година, и то напълно заслужено.

Фотография: Павел Червенков

Evelin Kostova

Евелин Костова

За младата актриса тази година несъмнено е изключително успешна. Стартира я с бляскава премиера в киното с филма „Завръщане 2", а малко след това се завърна на сцената на театър „Българска армия" с постановката „Стъпка по стъпка". Евелин Костова се справи успешно и с нелеката задача да търси талантите на България в ролята си на жури, докато нейната герония Ивон отново ни пренесе под светлините на Слънчев бряг. С огромна доза чувство за хумор тя се изправи пред новите си предизвикателства във втория сезон на сериала „Съни бийч".

Koyna

Койна Русева

Актрисата с най-магнетичните очи получи поредното си признание преди няколко месеца, спечелвайки награда „Икар" за ролята си на Воланд в „Майстора и Маргарита", чиято премиера в Младежкия театър беше в края на 2021 година. На изключителния ѝ финес, с който влиза във всяка роля, се насладихме и в сериала „Пътят на честта", където влезе в образа на бизнесдамата Красимира Зарева. И до днес Койна Русева помни думите на своя професор Крикор Азарян, че актьорът трябва да влиза чист във всеки един работен процес, като бял лист хартия. Това прави тя. По най-добрия начин.

Фотография: Слав & Хубен, списание EVA

Maria Sotirova

Мария Сотирова

Едно от новите лица в българското кино за кратко време успя да се превъплъти в три напълно различни роли в три различни сериала – от красивата Жана от отдел „Убийства" в „Братя", през влюбената архитектка Кристина в „Аз и моите жени", до безкомпромисната журналистка Бояна в „Лъжите в нас". Не по-малко силно е присъствието ѝ на сцената на Драматичен театър – Пловдив, от чиято трупа е част и където спектакълът „Майстори" ѝ дава възможност да работи с режисьора Асен Шопов. „Това е първата ми главна роля в театъра, което от своя страна носи както позитиви, така и голяма отговорност", споделя Мария.

Категории за гласуване

Моля оставете своя глас за останалите категории

In partnership with