Dobrina Cheshmedjieva

Добрина Чешмеджиева

Добрина вярва, че журналистиката е професия, в която няма място за лична суета. Двигател за нея е не амбицията за изява, а стремежът да свърши работата си по най-добрия възможен начин. Не е очаквала, че дискусионните формати ще се окажат нейна професионална съдба, но ето вече повече от десетилетие ефирът ù отрежда тази роля. Водещата на „Референдум" възприема работата пред камера като шанс да говориш и търсиш отговори от името на много хора. В студиото на БНТ1, където я гледаме всеки вторник, Добрина често изразява на глас мислите на зрителите, особено когато гостите споделят становища, изискващи сериозна нужда от независима професионална модерация.

Kristina Gazieva

Кристина Газиева

Един от знаковите журналисти на bTV с доказан дългогодишен опит в отразяването на здравни, социални и образователни теми, Кристина Газиева е автор на поредицата „Спасените" в предаването „120 минути", която често открива за милиони българи необичайната съдба на хора, надмогнали житейските предизвикателства заради силния дух и вярата, които носят в себе си. Двукратен носител на наградата „Достойните българи" за приноса си в подобряването на средата за живот на хора с увреждания и на голямата награда „За цялостен принос" на годишните награди „Даниела Сеизова – В името на живота", Криси печели признание на зрителите и гилдията с десетките си репортажи, но преди всичко с искреното отношение към всяка добре разказана екранна история.

Marina Stoimenova

Марина Стоименова

Марина е от малкото журналисти, които рискуваха да правят бутикова журналистика – от тази, която не заема страни, но и не търси баланса на всяка цена, а пита и оставя зрителя сам да изгради позиция и мнение. Година след напускането на NOVA телевизия, където прекара 13 години, Марина печели конкурс в Лион, Франция, и става част от международния европейски новинарски канал Euronews. От 5 май 2022 година е главен редактор и ръководи българския канал на Euronews в София като директен представител на екипа в Лион. „Мисията на канала е да покаже, че България не е затворена между няколко граници, а е част от Европа и света и позицията ѝ има значение", споделя Марина.

Ralitza Kovacheva

Ралица Ковачева

Ралица е журналист с дългогодишен опит – работила е в радио FM+, БНТ, участвала е в създаването на две частни телевизии, била е автор и коментатор в онлайн медии. Вече десет години се занимава активно с теми, свързани с Европейския съюз, покрай които се запалва по изобличаването и изследването на дезинформацията. От май 2021 г. е главен редактор на независимата платформа за проверка на фактите Factcheck.bg, част от Международната мрежа на проверителите на факти. Ралица е доцент във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски". Ръководител е на профил „Международна журналистика", преподава и телевизионна журналистика.

Категории за гласуване

Моля оставете своя глас за останалите категории

In partnership with