Diana Petrova & Momata Barbie

Диана Петрова & Момата Барби

Момата Барби се появява по случайност, както споделя създателката ù Диана Петрова, но постепенно се превръща в „чудото на Instagram мегдана". Тя е българка, която почита корените си, не се страхува да изрази гражданската си позиция, живее природосъобразно и едновременно с това граби с пълни шепи от живота. Диана смята, че понякога ние българите вземаме произхода си за даденост, забравяме колко цветни и магични са нашите обичаи, както и че е наш дълг да ги опазваме и развиваме. Именно затова постовете на Момата Барби често ни припомнят за красотата на културата, към която принадлежим, и природата, която ни заобикаля.

Yoana Koleva Yokko

Йоана Колева-Йокко

Най-известната „леля" в социалните мрежи, Йоана Колева-Йокко е инфлуенсърът, който няма да наводни фийда ви с реклами, спонсорирани постове или сторита. Споделя само нещата, които я вълнуват на тема здравословен живот, личностно развитие и пътувания, а старанието да мотивира хората и винаги да бъде откровена с аудиторията си ù носи огромната подкрепа на 102k абонати в YouTube, 107k последователи Instagram и 160k в TikTok. Йокко е движеща сила зад едноименния бранд за устойчива мода YOKKO, основател на благотворителната фондация „Имаш леля", а от тази година – автор на бестселъра „50 здравословни рецепти", който издава съвместно със „Сиела".

Maria Zhekova

Мария Жекова

„Фотограф по професия, градинар по душа, кулинар по призвание – може би", така започва описанието си накратко победителката от седмия сезон на MasterChef Мария Жекова. Нейното най-велико вдъхновение остава природата и всичко, което тя „крие в изобилната си пазва". Нуждата да бъде по-близо до нея, вярвайки, че тя е най-целебна за човешкото тяло и душата, отвежда Мария в Родопите и определя всички житейски избори на жената, чийто акаунт заземява последователите си с красотата на естествените продукти и простотата на живота далеч от шума и динамиката на големия град.

Nikoleta Popkostadinova

Николета Попкостадинова

Николета основава LoveGuide през 2014 г., за да даде надеждна, приятелска, открита, честна, достъпна и атрактивно поднесена информация за промените в пубертета, здравословните връзки и безопасния секс при подрастващите. Образователният канал на организацията се радва на нови епизоди всяка седмица в YouTube, където има над 11 млн. гледания и 67 хил. абонати. Журналист по образование, с огромен професионален опит и разнообразни отличия, Николета съвместява работата си за софтуерната компания „Мелън" с мисията на LoveGuide да счупи порочния кръг на неговорене за връзки, отношения и секс и в семейството, и в училище.

Категории за гласуване

Моля оставете своя глас за останалите категории

In partnership with