Martina

Мартина Денева

Дизайнер и изследовател, работещ активно за каузата на музеите и галериите в България, за нас Мартина е истински вдъхновител на пространства от ново поколение, съхранили важните за миналото ни артефакти. В тази мисия ѝ помагат натрупания в Италия и у нас професионален опит, както и самостоятелната практика, която Мартина развива от 2018-а, проектирайки изложбени и търговски пространства за редица национални, регионални и общински музеи. Паралелно с дейността си в сферата на културата тя често се включва и в интригуващи доброволчески проекти, свързани с развитието на малките населени места.

Mihaela & Borislava Karadjovi

Михаела и Борислава Караджови

Познати като Sisters in draw, Михаела и Борислава са самоуки илюстратори (с извънземен за екипа талант!), които не крият факта, че са „рок'н'рол фанатично обсебени почитатели". Михаела работи в проекти с международно значение за United Nations и за световноизвестни музиканти като Cage the Elephant, Pacific Avenue, Trombobby, Sibusile Xaba... Илюстратор е и на първата марка „85 години от рождението на Кристо". В портфолиото на Борислава фигурират клиенти като Hendricks Gin, Absolut Vodka, United Nations, Daye, 5L Speakeasy Bar и др. През 2021 г. двете сестри откриват третата си самостоятелна изложба на тема Love will not tear us apart, в която изрисуват 4-метрови стени в галерия Credo Bonum, София.

Rada Ezekieva

Рада Езекиева

Интересите на Рада винаги са били с фокус върху изкуството и културата и през 2022-ра тя отбелязва 10 години, посветени на журналистиката, културния мениджмънт и социалните инициативи в България. В биографията ù присъстват организация на редица фестивали, работа в медии и десетки проекти с екипа на Студио за документален театър VOX POPULI. Рада е сред основателите на най-голямата стрийминг платформата за изкуство 7Arts.bg, където модерира съдържанието, партньорствата и подкаста #ОтКликниНаИзкуството.

Фотография: Яна Лозева

Yana Borisova

Яна Борисова

Трудно е човек да събере опита на Яна Борисова в няколко изречения, но с право може да я нарече „един от най-значимите съвременни български драматурзи". Носител на три награди „Икар", награда „Аскеер" и др., Яна посреща 2022-ра с няколко театрални премиери – „С гръб към залеза", „Тъгата на кралиците", „Място, наречено Другаде", с трето издание на дебютния си роман „Чудна лятна нощ" и нова книга – „Десет пиеси", която е на книжния пазар от месец май. Идната година се очаква и премиерата на създадения по неин сценарий „Вишнева 5" – поредно доказателство, че дарбата на Яна отдавна е надхвърлила предела на театралното изкуство.

Категории за гласуване

Моля оставете своя глас за останалите категории

In partnership with