Елица

Елица Баракова

Изпълнителният директор на фондация „Бикоуз в помощ на благотворителността” Елица Баракова работи за организацията от самото й създаване през 1995 г. За малко повече от четвърт век оглавяваната от нея BCause успява да реализира ключови проекти в сферата на дарителството и социалните инвестиции. Сред тях са: платформата за изпращане на дарителски SMS-и и онлайн дарения DMS 17777 (заедно с Български дарителски форум), платформата за онлайн дарения на хора и фирми Платформата.бг, системата за редовно месечно дарителство – дарителство по ведомост, и програмата за предприемачество и социално предприемачество център „Ринкър".

Ивелина

Ивелина Чоева

Създадох НПО Помощ за теб" и мобилно приложение За Теб" в подкрепа на жертвите на домашно насилие през 2019-а, когато лично, покрай близки и приятели, се срещнах с проблема. България заема челните места по брой жертви от домашно насилие, а, за съжаление, системата и похватите на противодействие, са тромави и не особено работещи”, споделя 24-годишната Ивелина Чоева. Професионален модел с международна кариера в Европа, Азия и САЩ, Ивелина, която има диплома по Бизнес и маркетинг" от престижен британски колеж, не пести усилия в опита да реши един от най-наболелите социални проблеми в страната ни.

Калина

Калина Калчева

Калина Калчева е дизайнер и архитект, посветен на възстановяването на стари сгради. Привърженик е на идеята, че вътрешният ни свят се отразява огледално в реалността, която населяваме. Когато  обичаме пространствата, те ще се научат да обичат нас. Точно като хората, те заслужават втори, лишен от страх и предразсъдъци шанс", казва Калина, която заедно с екипа на студио „Оптимистас" работи усилено за каузата на важната в исторически и културен план част на Варна, известна с името Таляна.

RiS

Рая Раева и Светла Баева

Рая Раева и Светла Баева имат дългогодишен опит в сферата на човешките права, като в момента съответно са „Директор Кампании" в Българския фонд за жените и Fine Acts, глобално креативно нонпрофит студио за социална промяна. Продължение на активната им обществена роля е „В като Вагина" – илюстрирана книга, разглеждаща по достъпен начин теми като женското тяло, менструацията и секса, които продължават да се възприемат като „табу" в България. Съвместният им проект цели да насърчи култура на любопитство и откритост по отношение на проблемите, свързани със сексуалното здраве, особено ключови за израстването на всяко момиче.

 

Категории за гласуване

Моля оставете своя глас за останалите категории

In partnership with