DARA

DARA

DARA има повече от 20 топхита, над 70 милиона стрийма и още толкова гледания в YouTube, както и немалко последователи в социалните мрежи. Още с дебюта си преди пет години тя даде сериозната заявка да бъде непознатото до онзи момент ярко, огнено присъствие на българската музикална сцена и не спира досега. Тази есен ще я гледаме на треньорския стол в „Гласът на България", докато междувременно не спираме да слушаме последния ѝ сингъл Thunder.

57

Василена Серафимова

Родена в семейство на музиканти, Василена Серафимова сякаш опитомява стихиите на перкусиите и ги владее до съвършенство. Заедно с френския пианист Тома Енко тя работи върху куп вълнуващи проекти, като един от тях намира място в презентацията на новото Apple устройство AirTag. Казва, че рядко предвижда или има точна визия към какво точно би трябвало да се ориентира, но именно заради това кариерата ѝ е пъстра. И вдъхновяваща, ако искаме да сме максимално точни.

Михаела

Михаела Филева

Имаме чувството, че каквото и да кажем за Михаела Филева, то ще бъде недостатъчно и някак излишно. Познавате добре позитивното ѝ отношение към живота, а музиката ѝ сякаш може да слушате непрекъснато. През май тя издаде третия си студиен албум „Ин и Ян", включващ 16 завладяващи трака, а след това направи поредица от вълнуващи концерти под диригентската палка на Максим Ешкенази. С други думи, убеди ни, че когато правиш нещата по своя начин… 100 на 100 не можеш да останеш инкогнито.

Соня

Соня Йончева

Опитът да представим Соня Йончева с няколко думи е силно амбициозен и предизвикателен, защото нейната музика умее да пренася съзнанието на спокойни и неочаквани места. Оперната прима направи мащабен концерт с Пласидо Доминго в центъра на столицата и превърна финала на лятото в искрено удоволствие за почитателите на красивото изкуство. Същото важи и за албума „Rebirth", който носи огромния емоционален заряд на певицата с величествена лекота.

Категории за гласуване

Моля оставете своя глас за останалите категории

In partnership with