Димана

Димана Йорданова

Художник, копирайтър, сценарист на телевизионни предавания, преводач, ментор в курсове по поезия… Димана Йорданова е носител на множество литературни отличия, сред които Първа награда от Международния литературен конкурс „Алда Мерини 2016" и от Националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет" за стихосбирката „Жената и мъжете, които бях". „Писма до Ния, която не родих" (2020) е последната й книга, която докосна сърцата на екипа ни и за която Димана получи номинация за националната награда за поезия „Иван Николов" 2020.

Елина

Елина Кешишева

Елина Кешишева не избира Париж, Париж избира нея. Когато заминава за Града на любовта, за да стане модел, тя изобщо не подозира, че съдбата вече има план и той ще я изпрати от другата страна на обектива. Точно зад камера Елина случва магията на работата си, която ѝ осигурява място в редиците на френския Marie Claire, носи ѝ възможността да снима тазгодишната пролетно-лятна кампания на Dior и я провокира да разкаже историята във впечатляващата изложба „Лета".
 

Фотография: Енчо Найденов

Катя

Катя Тричкова

През 2009 г. Катя Тричкова дава начало на продуцентската си компания „Контраст филмс", чиято основна цел е да развива и продуцира игрални и документални филми както на млади, така и на по-утвърдени автори. От 2011-а датира сътрудничеството й с българския режисьор и продуцент Стефан Командарев, с когото са реализирали някои от най-значимите проекти в кариерата й. Към днешна дата филмографията на Катя включва над 10 заглавия, между които документалната копродукция с HBO „Тихо наследство", излъчена в 23 страни, и „Посоки" на Стефан Командарев, селектиран в програмата „Особен поглед" на МФФ в Кан.

Фотография: Мира Дерменджиева

Нели и Ваня

Нели Димитрова и Ваня Николова

Близо 40 години след фурора на класиката „Оркестър без име" български филм в предизвикателния жанр „музикална комедия" успя да събере публиката отново в салоните… при това в поредната, белязана от пандемия година. Добрият диалог, тънкият хумор, изтъканите с ирония към съвременната действителност образи от „Голата истина за група „Жигули" са заслуга на две дами с години опит в сценарното писане – Ваня Николова и Нели Димитрова, чийто принос към киноизкуството екипът ни отбеляза с тяхната първа съвместна номинация.

Категории за гласуване

Моля оставете своя глас за останалите категории

In partnership with