Alex

Александра Сърчаджиева

Със сигурност номинациите за „Жена на годината" нямаше да са същите без здраво стъпила на земята креативна сила като Алекс Сърчаджиева. През последната година талантливата актриса представи на публиката изключително откровения моноспектакъл „На живо", накара ни да изпитаме цялата палитра от човешки емоции и доказа себе си като абсолютното олицетворение на философското възприятие, че онова, което не ни убива, ни прави по-силни.

Ирини

Ирини Жамбонас

Има нещо общо между успешния филм „Ирина" и награденото с „Аскеер" представление „Кой се бои от Вирджиния Улф" – силното и завладяващо присъствие на Ирини Жамбонас. Тя е от актрисите, които ни карат да гледаме в захлас, но и ни предизвикват да се хвърлим с главата напред във всяка сюжетна линия. Сама казва, че не иска ролите ѝ да бъдат поредица от случайни излизания на сцена, а по-скоро специално изживяване за публиката. Не се чудете защо успехът ѝ отива толкова много.

Ралица

Ралица Стоянова

Червеният килим в Кан отива на момичета като Ралица Стоянова, която е с ключова роля в селектирания за официалната програма на фестивала „Жените наистина плачат". „Израснала съм сред декорите, приказните кукли, прашните сцени, дългите репетиции, турнетата и купоните след това…", казва Ралица, която е трето поколение актриса. Семейната среда със сигурност оказва влияние на пътя ѝ, който минава през Факултета за драматични изкуства в НАТФИЗ, където се дипломира в специалността „Актьорство за куклен театър".

Act3

Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова

Стечението на извънредните обстоятелства кара Здрава Каменова, Богдана Трифонова и Стефания Колева да обединят сили за искрения, забавен и болезнено актуален спектакъл „Извънредно положение", с който трите обиколиха цяла България. Честно казано, нямаше как да предположим, че през цялото време под социална изолация сме имали нужда точно от силната им позитивна енергия и неподправено отношение към нещата, които са забавни просто защото са истина.

Категории за гласуване

Моля оставете своя глас за останалите категории

In partnership with