albena bilyana stefka

Албена Александрова, Биляна Гаджева и Стефка Стоименова

В номинациите ни попада още една група от вдъхновяващи жени. Те стоят зад „Дете на годината", инициатива на фондация „Оренда", която цели да подкрепя развитието на децата у нас чрез работа в различни направления. Даряване на апаратура за детски отделения в болници, подкрепа на деца от
социално слаби семейства, инвитро процедури, спортни и културни инициативи, всичко това описва вселената на страхотната инициатива „Дете на годината".

viktoriq

Виктория Радославова

По професия режисьор по монтажа, Виктория е изпълнителен директор на фондация „Чуй ме със сърцето", чиято кауза е да представи българското кино на глухите хора в страната. Виктория и останалата част от екипа на фондацията се грижат за създаването на субтитри към популярни и достъпни родни ленти като „Войвода", „Възвишение", „Посоки", „Слава" и „Тилт", като в момента се работи по създаването на субтитри за 15 български пълнометражни филма, а безплатно онлайн може да бъдат гледани около 40 късометражни заглавия.
 

sibina

Десислава Олованова, Сибина Григорова и Кръстина Стефанова

Тези три жени доказаха, че действията са единственото нещо, което ще промени света, в който живеем, към по-добро. Десислава, Сибина и Кръстина събраха 220 000 лева за аспиратори за Александровска болница само за 8 часа и заслужиха бурните аплодисменти на всички. Те продължават доброто дело с кампанията „#България за лекарите", която помага на 10 болници да бъдат по-чисти. Какво повече да кажем, освен да признаем, че искрено им се възхищаваме!

 

desislava

Десислава Янкова

Десислава е нежната половинка зад дуото, Angel Baby и "ЧУВАЛЧЕ С КАУЗА", бранд за бебешки чувалчета с най-престижните световни награди и сертификати за безопасност. Каузата, зад която застават те, разбира се, е обърната към най-малките. Те даряват чувалчета Angel Baby за новородени. В тях вече спят бебета в над 45 родилни отделения, в 35 града в България, както и децата от всички Домове за медико-социални грижи в страната. Всяка майка на недоносено бебе може да поръча от тях безплатен комплект за изписване. Вече хиляди недоносени бебета са поели по пътя към дома в тези специално изработени по мярка дрешки.

 

Категории за гласуване

Моля оставете своя глас за останалите категории

In partnership with