valentina karoleva

Валентина Каролева

Да изиграеш майка си, да предадеш нейната история за надеждата, паденията и възходите на духа е забележително и точно такава беше играта на Валентина Каролева в летната „Доза щастие". Филмът с режисьор Яна Титова разчувства всеки докоснал се до него и впечатли екипа на HBO, които го включиха в своя български каталог в стрийминг платформата HBO GO. Прекарвайки времето си между Лондон и София, ролята на Валентина я превърна в любимка на всички нас.

dolq gavanski

Доля Гавански

Изключително интернационално присъствие в категорията ни в лицето на родената във Варна и  израснала в Белград, Самарканд, Санкт Петербург и Москва Доля Гавански. Прекрасната актриса, учила актьорско майсторство в Москва и Лондон и играла с редица световни имена, се превъплъти в Стела в лентата на Виктор Чучков 18% сиво. С първата си роля в български филм Доля спечели нашите заслужени аплодисменти.

  

 

martina apostolova

Мартина Апостолова

С първата си роля в пълнометражен филм Мартина светкавично привлича погледите на филмовите критици не само у нас, но и по света. Лентата „Ирина" и забележителната игра на Мартина й носят награди от кинофестивали в Хонконг, Тбилиси, Варшава и Котбуа. Огромно признание дойде за нея и от престижния  Берлинаре.  Мартина беше селектирана сред десетте изгряващи звезди на европейска сцена на предстоящото издание на кинофестивала.

 

sofia bobcheva

София Бобчева

Усмихната, красива и най-хубавото – изключително забавна, София Бобчева е добре позната на „Жена на годината" заради многобройните си роли, които са ни разсмивали и замисляли. Моноспектакълът й „Бонбон", който гледахме на сцената на „Народния театър", се превърна в едно от най-горещите случвания на родната театрална сцена. За почитателите й, сред които, разбира се, сме и ние, е страхотно щастие фактът, че вече я гледаме и на малкия екран в „Шоуто на Николаос Цитиридис" по  bTV.
 

Категории за гласуване

Моля оставете своя глас за останалите категории

In partnership with